torsdag den 11. oktober 2012

Kvinder i Oman – værdighed og nye veje

Hussein Shehadeh, journalist og foredragsholder viser fotoudstillingen ”Kvinder i Oman – værdighed og nye veje” på Hvidovre Hovedbibliotek.


Hussein Shehadeh fortæller om udstillingen:
Oman, et land der er næsten syv gange større end Danmark, brød på 40 år alle rekorder for udviklingstempo og gik fra middelalderen til det 21. århundrede i en håndevending og uden traumer.

Arkitekten bag disse forandringer er Sultan Qaboos, som har ledet landet siden 1970, og som til stadighed rejser rundt for at se og undersøge de sociale og økonomiske reformers effektivitet, som han har introduceret.

Under en af sine rejser i oktober 2009 holdte Sultan Qaboos et møde med repræsentanter for Omans kvinder og erklærede derefter den 17. oktober for Omans Kvindedag. Han gav endvidere kvinderne sit løfte om at beskytte dem mod tvunget ægteskab.

Kvinderne var den gruppe, der havde været mest forsømt under Sultan Qaboos’ fader, men siden 1970 har kvinderne haft indflydelse i alle livets facetter.

Omanske kvinder deltager i den sociale, politiske og kulturelle udvikling, næsten på lige fod med mændene. De har stemmeret og kan vælges til Majlis A’Shura, den rådgivende forsamling, og de har opnået retten til at arbejde indenfor alle fagområder. 56 % af de studerende på Sultan Qaboos Universitet er kvinder.

Udstillingen kan ses fra den 9. oktober til den 27. oktober i bibliotekets åbningstid.
.
.
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar